Door C.A. van Drunen

Al maanden wachtend op die heerlijke vakantie in Spanje vertrekt u nietsvermoedend richting het vliegveld. Eenmaal aangekomen, ziet u tot uw grote schrik dat uw vlucht is vertraagd, of nog erger, geannuleerd. Natuurlijk baalt u als een stekker, maar in sommige gevallen is er toch nog geluk bij een ongeluk.

Europese regelgeving

De Europese Unie (hierna: ‘EU’) heeft namelijk geregeld dat passagiers onder bepaalde omstandigheden recht hebben op een schadevergoeding, die tussen de €250,- en €600,- ligt. Deze regelgeving geldt voor vluchten:

  • binnen de EU;
  • vanaf een Europese luchthaven vertrekkend naar een bestemming buiten de EU;
  • van een bestemming buiten de EU naar een bestemming binnen de EU, waarbij u met een Europees luchtvaartmaatschappij vliegt.

 Vluchtvertraging

Om recht te hebben op schadevergoeding bij een vluchtvertraging dient uw vlucht minimaal 3 uur later op de bestemming aan te komen. De hoogte van de schadevergoeding bij vluchtvertraging is afhankelijk van:

  1. de afstand tussen uw vertrek- en aankomstlocatie;
  2. de kwestie of het om een vlucht tussen twee EU-landen, of een EU-land en een niet-EU-land gaat.

Vluchtannulering

Bij een vluchtannulering gelden andere voorwaarden om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding. In eerste instantie is het belangrijk om te weten wanneer u bent geïnformeerd over de annulering van de vlucht. Bent u meer dan twee weken voor de vluchtdatum geïnformeerd over de wijziging in het vluchtschema, dan heeft u geen recht op schadevergoeding. U heeft in deze situatie wel recht op een omboeking of retournering van de ticketprijs.

Ook wanneer u tussen de 14 dagen en 7 dagen voor de vlucht wordt geïnformeerd, heeft u recht op een omboeking of retournering van de ticketprijs. Daarnaast heeft u recht op schadevergoeding als u door de annulering meer dan twee uur eerder vertrekt en/of meer dan vier uur later op de bestemming arriveert.

Dit geldt ook wanneer u minder dan 7 dagen voor vertrek wordt geïnformeerd. De regels om in aanmerking te komen voor schadevergoeding zijn in deze situatie ruimer. U heeft namelijk al recht op schadevergoeding wanneer u meer dan 1 uur eerder vertrekt en/of meer dan 2 uur later op de bestemming arriveert.

Claim indienen

Een verzoek tot schadevergoeding kan middels een e-mail of brief bij de luchtvaartmaatschappij worden ingediend. U kunt dit zelf doen, maar u kunt hiervoor ook een jurist inschakelen. Heeft u vragen over het indienen van een claim bij een luchtvaartmaatschappij? Komt u dan langs bij de Haagse Wetswinkel. Onze juridisch adviseurs staan voor u klaar.